27 Februari 2013

 
Det börjar kännas lite bättre nu men det är fortfarande tufft. Har fått åkt i väg själv
med bilen för att lära mig områdena här runt omkring så det känns skönt att göra något för mig själv på dagarna och komma ut lite. Igår åkte jag iväg till Tysons Corner mall och shoppade lite, nya löparskor bland annat!
idag har jag tvättat mina kläder, vikt barnens tvätt från igår, vart på postoffice och köpt frimärken och suttit ute i solen och pratat med mamma i ca en 1, lite längre tror jag nog att det var. Hann även med nästan två timmar på telefon med Pernilla, det behövdes. 
Imorgon har barnen freeday alltså inga aktiviteter efter skolan, så imorgon blir det mer att göra, men er fortfarande 'ledig' 7.30-16.30 även om det är små saker som ska göras. 
På fredag ska jag träffa Clara och på söndag troligtvis Sanna, ska bli väldigt roligt!
nu är det dags för sängen.

Hos familjen

Sådär ja, då var veckan på skolan avklarad och vi satte oss på bussen på värdfamiljerna vid 9 på morgonen. Två stopp för att släppa av folk på vägen innan vi var framme där familjerna skulle hämta upp oss vid 16.00. Kliver av bussen och det står folk lite här och var på parkeringen med ballonger och liknande men mina var inte där..
Jag fick stanna kvar med kontaktpersonen i ca 20 min innan de fick tag på familjen, inte så bra start.
Nu är jag inne på fjärde dagen och är fortfarande kvar i den jobbia fasen då allt känns fel, vad har jag gett mig in på, jag trivs inte, inte klickat med familjen osv osv.. till råga på det så pratade jag med mor och far för första gången sen vi kom hit på viber och bara att höra pappas röst fick mig att bryta ihop totalt. Jag har inte den typen av hemlängtan men när man är så utsatt och inte mår bra här så blir allt extra jobbigt så många tårar på nätterna blir det.
Men, allt har ett men, jag har i varje fall bestämt mig att härda ut här ett tag för att se om det blir bättre, när jag väl får köra bilen själv sen är jag ledig mitt på dagarna så då kan jag ta mig ut ur huset på ett helt annat sätt och förhoppningsvis träffa andra aupairer så att det blir bättre.
För jag vill verkligen ge detta en chans sen får vi se hur det går men då har jag i alla fall försökt och man lär sig alltid något av tunga motgångar också.
Fick ett mejl av min LCC idag efter att jag frågat om det fanns fler aupairer i området så i min grupp är det bland annat två svenska tjejer som har vart här i 6 resp. 8 månader. Ska träffa den ena tjejen Clara för en lunch på fredag.
Sen så bor ju även Sanna ganska när här som jag träffade på skolan så jag hoppas på att får träffa henne snart igen med.
Nu vet ni att jag lever även om det går tufft, men man lär sig alltid saker i både mot och medgångar!

Day 2

Såg att jag hade väldigt mycket stavfel i förra inlägget så ber om ursäkt för det men skyller även på telefonen..
Dag 2 av lektioner idag, dagen höll på 8am-9.15pm, liter mer än 13h timmar alltså. Det positiva med dagens pass är att det har varit lite mer gruppuppgifter och pyssel, på eftermiddagen samlades vi i ett annat hus där de hade en stor föreläsningssal, så efter comunication class kom en polis, John, och pratade om lagar och regler att följa i USA då det kan skilja sig från vissa länder. En väldigt rolig och mysig farbror må jag säga.
Imorgon väntar CPR training, hjärtlung-räddning, hela förmiddagen sedan får vi hämta en snabb lunchbox att ta med till lektionen och sen efter det går bussen till NYC för en guidad tur som avslutas i Rpckerfeller center och sedan lite fritid innan bussen går tillbaka vid 9, resan tar ca 1.5h in till NY så blir en lång dag imorgon med.
På fredag går bussen 9am från skolan och jag ska av på sista stoppet på den bussen och ska då vara framme 4.30pm så alltså en bussresa på 7.5h innan man får träffa familjen. Tur att jag och Sanna ska av på samma plats!
Nej nu ska jag sova klockan är 21.48 bäst att vara pigg imorgon.


First day of class

Sådär ja, då var vi framme i NY på Au Pair training school. Var en riktigt jobbig och lång dag igår, var beredd att följa med mamma och pappa hem från Arlanda på en gång!
Väl på planet kändes allt lite bättre men hade fortfarande sådan ångest över allt, man får så många negativa tankar så man vet inte vad man ska ta vägen. Efter ca 9.30h på planet var vi framme i NY 12.20 local tid (18.20 svensk tid). Väl genom customs och allt som måste göras blev vi upphämtade av en kille som skjutsade oss till skolan och det tog ca 1.5h dit.
Väl på skolan fick vi våra rum och sedan lite fritid innanför var pizzanight (inte lila gott som i Sverige) och efter det somnade man nästan på en gång. Efter att ha vart vaken i ca 26h var det skönt att komma i säng för att sedan vakna stelfrusen vid 06.00 lika trött som kvällen innan.
Idag har vi haft lektioner 8am-6.30pm men några små raster så ska nog snart ta kvällen här tror jag är så trött!
Imorgon är det lektioner 8am-8pm lång dag alltså, sen har vi lektioner torsdag förmiddag för att sedan åka in till NYC sen på fredag blir det bussresa på 4-5h till familjen!
Nu vet ni att jag lever iaf!
KRAM


Sista dagen på ICA

Igår gjordes sista arbetsdagen på Ica Maxi Karlskoga för denna gången. Vem vet om jag kommer tillbaka en vacker dag. Kommer sakna alla därborta något grymt, speciellt alla kassörskor som man har umgåtts med så nära i flera års tid.
Vaknade upp med blandade känslor imorse, tror ångesten börjar komma nu, har jag tagit rätt beslut? kommer jag trivas? är detta verkligen något jag vill göra? frågorna snurrar i huvudet och verkar inte vilja ta slut samtidigt som man ser fram emot detta äventyr så mycket. Jag kommer självklart sakna alla nära och kära, alla vänner och allt som man brukar göra. 1år, 365 dagar det kommer gå fort, jag försöker i alla fall övertala mig själv det och vad gör det om hundra år som Emma brukar säga när man tvekar på saker..
Nä det blir nog bra det här och vi säger som sagt inte hej då utan vi ses snart igen för det gör vi det vet jag, några kommer hälsa på och några inte men skype och alla andra möjligheter som finns kommer hjälpa mig att känna att riktiga hemma inte kommer vara så långt bort trots allt och jag ser fram emot alla nya möten med nya människor, resor och allt som kommer hända i mitt nya hem.

Ta hand om er!

Amerikanska Ambassaden

Klockan ringde 03.45 imorse och jag var förvånansvärt pigg, söder var dock inte lika roligt att kolla ut genom fönstret för att se snöovädret. Hade man inte haft detta möte att gå på hade vi aldrig gett oss ut frivilligt i detta väglag, dålig sikt och inte plogat. Men trotts detta kom vi fram helskinnade till Stockholm. Väl där var det bara att ställa sig ca 20 min innan det öppnade i kö, kallt som satan! Strax före nio kom jag in så fick stå ute i en timme ungefär sen där inne gick allt jättefort och jag fick svaret efter mini förhöret om vart jag ska, hur många barn, varför jag har vart i USA två gånger tidigare osv att your visa is approved!
Efter det fick man bege sig till Stockholms kontoret för ett informationsmöte på ca 1.5 timme. Vi var ca 20 stycken och jag träffade ungefär sex stycken som åker samma datum som mig, har ju redan pratat med Sanna från Söderhamn så tror vi är 11st som åker från Arlanda 18/2, kommer bli så skojj!
Efter det begav sig far och jag hemåt igen, det var mer regn än snö i Stockholm så var ändå ganska bra väglag ändå fram till Arboga sen kom vi in i snökaoset igen men vi kom hem krya men väldigt trötta efter en lång dag!
13 dagar kvar till avresa och jag längtar så!


Avskedsfest!

Igår lördag hade jag min avskedsfest på Jb&Co. Vi vart tillslut ca 20 som kunde komma och vi hade en helgrym kväll. Vi hade alla bord på överdelen bokade till oss och källaren var reserverad av BIK Karlskoga. När de kom in på kvällen efter sin match gled de ner i källaren men det slutade med en gemensam fest, mycket trevligt! Kvällen avslutades på Statt och jag fick mig ett nytt smeknamn Amerikanen.. Jag kan inte vara nöjdare med kvällen och jag tackar alla inblandade för en grym och underbar kväll, jag har världens bästa vänner!


RSS 2.0